Trykkoker For Hermetisering og Sterilisering 24l
6.350kr
Hermetiser ditt syltetøy, dine bønner, tomater og agurker. Hjemmelaget kjøttkaker og lapskaus alle andre produkter du ønsker å ivareta til senere bruk.
Tomt på lager
Få en påminnelse når varen er på lager
Rask levering
Varene sendes fra vårt eget lager i Tvedestrand
Sikker betaling
Gjør en trygg handle via Svea. Faktura, Kort & Vipps
Trykkoker For Hermetisering og Sterilisering 24l
Vår trykkoker for hermetisering og sterilisering 24l vil gjøre det lett å hermetisere ditt syltetøy, dine bønner, tomater, agurker og kjøtt og alle andre produkter du ønsker å ivareta til senere bruk.
Du kan selvsagt også hermetisere dine kjøttkaker, gryteretter, lapskaus, supper og andre middagsretter.
Trykkokeren har timer og termostat.
Dette produktet har er også godkjent for sterilisering av utstyr for helsevesenet.
For å hermetisere i hermetikkbokser trenger du en boksemaskin og hermetikkbokser. (Flere størrelser kommer)
Her finner du våre hermetikkbokser og boksemaskin
For å hermetisere i glass trenger du glass som tåler høy varme og er egnet for denne bruken.
(Ta kontakt med oss om du trenger hjelp til glass)
Her finner du våre glasser: LINK kommer snart
Vi lanserer nå en metode som er lite brukt i Norge men som interessen nå øker sterkt for også her. I USA, Canada, Alaska, Russland, Australia er det svært utbredt og populært i private husholdninger og i småindustri sammen med økologisk produksjon av mat.
Trygg hjemme konservering
For trygg hjemme konservering er det viktig at du har grunnleggende kunnskap om nåværende hermetikkterminologi og instruksjon. Nøkkelen til vellykket hermetikk er å forstå surheten og ødeleggelsesfaktoren til maten du ønsker, samt de akseptable hermetikkmetodene for å behandle disse matvarene. Usynlige mikroorganismer finnes naturlig på frukt, grønnsaker, kjøtt, fjærfe og sjømat. Likevel er de ikke et problem med mindre maten ikke blir liggende utover holdbarhetsdato for ferskvarer. Da starter prosessen med forråtnelse. Dette er naturens måte å fortelle oss når mat ikke lenger er egnet til å spise.
Det er fire grunnleggende midler for ødeleggelse av mat - enzymer, mugg, gjær og bakterier. Hermetisering vil avbryte den naturlige ødeleggelsessyklusen slik at maten kan bevares trygt.
Mugg, gjær og enzymer ødelegges ved temperaturer på 100 grader C, temperaturen der vann koker. Derfor er hermetisering tilstrekkelig for å ødelegge disse midlene.
Bakterier blir imidlertid ikke like lett ødelagt. Bakterien Clostridium botulinum produserer en spore som danner giftig gift som forårsaker botulisme. Denne sporen blir ikke ødelagt ved 100 grader C. I tillegg trives denne bakterien på matvarer med lav syre i fravær av luft. Derfor, for å få et trygt matprodukt, må matvarer med lav syre behandles ved min. 116 grader C, en temperatur som bare oppnås med trykkoker.
Når glassene / hermetiseringsboksene avkjøles etter bearbeiding dannes et vakuum som forsegler maten inne og forhindrer at nye mikroorganismer kommer inn i og ødelegger maten.
Riktig hermetiserings metode
Surhetsgraden i maten som blir hermetisert avgjør hvilken hermetikkmetode som kreves, enten kokende vann hermetikk eller trykk hermetikk. For hjemme konservering er mat kategorisert som lav syre og høy syre.
LAV SYRE:
Matvarer med lav syre har en pH -verdi høyere enn 4,6 og inkluderer grønnsaker, kjøtt, fjærfe og sjømat. Matvarer med lavt syreinnhold må bare bearbeides ved bruk av trykkoker.
Høy syre:
Matvarer med høy syre har en pH -verdi på 4,6 eller mindre og inkluderer frukt, syltetøy og gelé, riktig syltede grønnsaker og riktig syrnede tomater. De fleste frukter inneholder naturlig høy syre.
Pickles og tomater som ikke er høy syre, kan bearbeides for å oppnå høy syre med tilsetning av eddik, sitronsaft eller limejuice.
Matvarer med høy syre kan behandles trygt ved hjelp av kokende vannmetoden. Men fordelen med trykkoker er at du er helt sikker på at temperatur og trykk blir riktig og jevnt inne i glassene / boksene. Samt at tiden du bruker er mye kortere
Hvorfor Bruke Trykkoker For Hermetisering ?
Ved hjelp av en trykkoker drepes de skadelige bakteriene i mat og spesielt hermetikk med lav syre, som gulrøtter. Systemet fungerer veldig enkelt. Når du forsegler Trykkokeren og får vannet til å koke, skaper dampen inne i glassene / boksene trykk. Trykket gir igjen kortere koketider ved høyere koketemperaturer som dreper mikroorganismer kjent for sykdommer som botulisme. Med litt kunnskap kan du bruke trykkokeren din trygt og effektivt for å bevare all slags mat til husholdningen.
Miljøvennlig måte og oppbevare mat på, kast mindre og spar mer.
Gjør deg kjent med trykkokeren din. Les produsentens instruksjoner og følg den for montering av gryten, innsatsen og ikke minst lokket da her er høyt trykk og temperatur. Sjekk også alltid pakningen i lokket og ventilhullet i lokket.
Sett sammen glassene og lokkene dine inspiser glassene og se etter eventuelle skader. Skadede glass er ikke egnet for hermetisering. Bruk alltid hele lokk til glassene dine.
Vask alt i såpe og varmt vann, bruk gjerne krystallsoda. Vi anbefaler også at dere dypper disse i Craftsan eller STAR SAN HB som er et høyt skummende syreholdig anionisk skyllemiddel som steriliserer glassene på en enkel måte.
Fyll glassene etter oppskriftens instruksjoner. Tørk av kanten med et rent håndkle eller med egnet middel på, og sett deretter på lokket, stram til lokket og sett glassene til side mens du forbereder trykkokeren.
Fyll trykkokeren med vann, igjen etter oppskriftens instruksjoner. Som en generell regel, jo lengre den foreslåtte behandlingstiden er, desto mer vann trenger du.
Sett glassene / boksene forsiktig oppi trykkokeren, og hold dem oppreist. Sett lokket på trykkokeren og lås dette med låseskruene - låseklaven,
Følg så bruksanvisningen nøye fra oppstart til slutt. VIKTIG.
Om Trykkoking er helt nytt for deg kan du se en grunnleggende film om dette her.
Materialer
SUS304 Rustfritt stål
Teknisk informasjon
Volum: 24L
Power: AC220V.50Hz / 2KW
Spenning: 110V-240V/50Hz-60Hz
Arbeids temperatur: 106 - 126℃
Arbeids trykk: 0.03 - 0.16Mpa
Arbeids temperatur fra
106 grader celsius ( tilsvarende 0,03 Mpa = 0,3 bar eller 4.35 Psi )
til
126 Grader Celcius ( Tilsvarende 0.15 Mpa = 1,5 bar eller 21.7 Psi )
Link til enkel omregning til BAR og PSI
https://www.convertunits.com/from/MPa/to/bar
How to Convert Megapascal to Bar
1 MPa = 10 bar
1 bar = 0.1 MPa
Example: convert 15 MPa to bar:
15 MPa = 15 × 10 bar = 150 bar
How to Convert Megapascal to Psi
1 MPa = 145.03773773 psi
1 psi = 0.0068947573 MPa
Example: convert 15 MPa to psi:
15 MPa = 15 × 145.03773773 psi = 2175.56606595 psi
Du må være logget inn for å legge inn en omtale.
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.