Vakuumpakking i bokser og beholdere

Vakuumbeholdere – en revolusjon i kjøleskapet av Tor Schulstad

La oss fortelle deg om et helt nytt produkt som er økonomisk i bruk og ikke minst tar vare på dine gode oster, spekepølse, dessert eller middagsrester. Vakuumpakking i bokser og beholdere er det nye store for lagring av mat. Et müst i ethvert kjøleskap – også ditt.

Fakta er ubestridt, når mat settes under vakuum holder den seg mye lengre, beholder smak, vitaminer og kvalitet. En middagsrett med kokt kjøtt holder seg i beste fall i kjøleskapet 3-4 dager, men legges det i vakuum forlenges brukstiden til minst 10 dager. Gode harde oster klarer fint en par uker i kjøleskapet, mens satt under vakuum kan osten være like bra etter et par måneder. Salat, pølser, grønnsaker og frukt har alle det mye bedre under lufttett vakuum. Mugg og bakterier som vanligvis kjapt ødelegger maten blir effektivt stengt ute.

vakuumpakking i bokser og beholdere                     vakuumpakking i bokser og beholdere         

Vakuumbokser til alle behov

Det er den slovenske fabrikken – Status som nå gjør det stort på det europeiske marked med sine vakuum- produkter. En serie med bokser og beholdere i forskjellig størrelse har funnet hjem i mange kjøkken der ute. Nå er boksene også mulig å få tak i her i Norge – hos oss i KBK jakt og fritid.

Boksene leveres i flere størrelser fra 0,4L til 4,5L og om familien er liten eller stor så finnes en størrelse også for dere. De minste boksene er praktisk både til en liten middag, en dessert eller til pålegg som salami, oster eller olje og ferdiglaget marinader. Veldig smart om større mengde mat skal lages for senere i uka, eller som ekstra til lunsj.  Anvendelsesmulighetene er mange, og beholderne kan brukes igjen og igjen.   

vakuumpakking i bokser og beholdere                vakuumpakking i bokser og beholdere

 

 Solid kvalitet

Beholderne fra Status er laget i BPA- materiale som er av særdeles høy kvalitet. Det er helsevennlig, og boksene er konstruert for å tåle mye. De tar heller ikke verken farge eller aroma fra maten som lagres inni, og man ser raskt at konstruksjonen er både gjennomtenkt og solid. Den holder i veldig lang tid. Låsene på lokkene er faktisk et lite kapittel for seg selv, der er det ikke spart på noe, og de tetter godt. Silikonpakningene og ventilen er tilpasset håndpumpe eller den elektriske pumpen i samme produktfamilie og som kan kjøpes i tillegg. Status sine vakuumpakkemaskiner har selvsagt også tilpasset slange for bruk av disse boksene.

I lokket er det lagt inn en kalender slik at det kan markeres dag og måned for når varen ble satt under vakuum, eller når man forventer utløpsdato.

Matvarer som lagres under vakuum må selvsagt stå kjølig i kjøleskap eller lignende for å hindre bakterievekst. Men erfaringene viser at det skjer saktere og maten holder seg frisk og fin lengre. Boksene og beholderne kan vaskes i oppvaskmaskin og mat kan varmes i beholderne med lokket av i mikrobølgeovn.

Dem er plasseringsvennlig i kjøleskapet og står støtt også på kjøkkenbenken. Et produkt som raskt vil spare deg for mye tid og økonomi – og ikke minst mindre mat som må kastes.

Status har også vakuumbeholdere i glass. Disse er ildfaste og tåler opptil 300 Grader. Du kan lage for eksempel lasagne i formen og spiser du ikke opp alt er det bare å vakuumere for oppbevaring i kjøleskap til du skal spise restemat. Husk at ved å vakuumere mat kan du forlenge holdbarheten opptil 5 ganger.

Tor 

 

Se produktene her https://jaktogfritid.no/produktkategori/status-vakuumpakker-og-utstyr/