Store vakuumbokser fra Status

Det beste du kan ha i kjøleskapet- av Tor Schulstad

 Store vakuumbokser fra Status er den mest fornuftige og elegante løsning for kjøleskapet hjemme eller på hytta. Boksene er plasseringsvennlige, gir god orden, og med vakuum holder maten seg bedre og lengre.

 

Status sine nye vakuumbokser vil gjøre en hel liten revolusjon i norske kjøleskap og frokostbord. Passe store og er lett plassert i de fleste kjøleskap. Hele påleggsbrettet med oster og annet pålegg finner greit plass der – og ikke minst det holder seg ferskt og fint mye lengre.

Store vakuumbokser fra Status

Under vakuum

 Lagre mat under vakuum er den naturlige og gode måten å lagre det meste av mat på. Særlig greit med oster, kjøttpålegg og spekepølser. Åpnet boks med leverpostei eller makrell gis også betydelig lengre liv der når det mellomlagres under vakuum.

Status sine bokser er med ventil på i lokket, og boksene pumpes greit med manuell pumpe eller elektrisk med USB ladding. Når nødvendig trykk er oppnådd, slår pumpen seg av selv.

Store vakuumbokser fra Status

Det skal være sagt og slått fast at mat som ligger i slike bokser og under vakuum får en forlenget levetid, og særlig trives osten der. Ingen skorpe, og like fin i lang tid. Om det er trauste Norvegia eller italienske designoster som finner sin plass i boksen, så får dem beholde både smak og utseende mye, mye lengre.

Det sier litt at harde oster som vanligvis har et kortvarig liv i plastpose i kjøleskap, i beste fall opptil to uker – men lagt under vakuum holder samme ost seg i opptil to måneder. Myke oster som Norvegia går som man vet greit en uke, men får den æres plass i en slik boks så er den like fin om to uker.

Praktisk

 Boksene fra den slovakiske fabrikken er solide, med gode låseanordning og med innstillbar kalender i lokket så man vet når varene er lagt inn – eller når man forventer det skal være brukt. Den firkantete formen er akkurat passe for de fleste kjøleskap.  Veldig enkelt å dra frem til frokost eller lunch.

At maten holder seg bedre og lengre under vakuum er veldokumentert, men det skal legges til at selv om vakuum beholder både smak og utseende, vitaminer og næringsstoffer bedre så stanser det ikke over tid bakterievekst – bare at prosessen går mye saktere. Så selvsagt må maten i slike bokser lagres kjølig.

Går også veldig greit å bruke de samme boksen for middagsrester, for ferskt kjøtt eller fisk som skal saltes og røkes. Flott er dem også for marinering. Det meste som havner der under trykk holder seg både dager og uker lengre. Det samme kan sies både om grønnsaker, frukt, salat og brød. Alt har det mer trivelig og bedre under vakuum.

Store vakuumbokser fra Status

Vakuumbokser fra Status er et godt bekjentskap som også gir sparing på matbudsjettet og mindre mat som må kastes.

 

 

Se vårt utvalg av status produkter her