Vakuumlokk – Ett sett er nok

Vakuumlokk – Ett sett er nok av Tor Schulstad

 Det er mye glede i god mat, og begeistringen kan bli enda større om litt av det gode lagres for en senere anledning – kanskje nattmat…? Et enkelt sett for vakuumlagring er akkurat det du trenger da.

 

En halvt tømt hermetikkboks, en rest av desserten eller en bit kremkake som skal gjemmes til en annen anledning. Det er slett ikke sikkert at når dette så dras frem fra kjøleskapet at matgleden blir like stor som da det var nylaget. Smak, farge og lukt matcher kanskje ikke minnet. Det kan godt være fordi lagringen ikke har vært den beste. Mye av kvaliteten har forduftet rett og slett – så skal matminnet beholdes må den beste lagring tilbys, og da er det vakuum som gjelder.

 

Vakuum i sett

 Den slovakiske fabrikken Status har produsert et sett med vakuum- lokk som passer til det meste. Det være seg fiskebolle boksen, hermetisk tomatpure eller rett og slett friske bær eller tomater som lagres i glassbolle. Lokkene har universal størrelse, og skulle passe mesteparten av det som finnes av krukker og boller hjemme. Faktisk går det også greit å tilpasse et lokk til middagsgryta om den skal står over til neste dag eller til senere i uka.

Vakuumlokk

Vakuum ja, det er hele hemmeligheten. Man bare finner lokk med tilnærmet rett størrelse og bruker den medfølgende håndpumpen og fjerner luft og får vakuum. Deretter slipper ikke luft til. Settet er i 6 deler, håndpumpe og 5 lokk med størrelse fra 6 cm til 25,5 cm. Selve lokket er ABS- plast, og tetnings materialet er matsikker silikon.

Vakuumlokk

Mat som står under vakuum holder seg betydelig lengre i kjøleskapet, opptil 4-5 ganger så lenge.  Det bevarer smak, vitaminer og næringsstoffer. Når luft ikke slipper til forringes ikke kvaliteten, og med Status vakuum lokk slipper verken fluer eller annet utøy til i maten. Mugg og bakterier er også effektivt stengt ute. Virkelig et funn for campingturen, på hytta, i båten eller som vi har fortalt den beste kjøkkenhjelp hjemme også.

Vakuumlokk

Enkelt i bruk

 Det er veldig enkelt å bruke vakuum- lokkene. Betjening av håndpumpen går raskt, og ventilen lukker seg selv når det trykket er oppnådd. Lokkene kan brukes gang på gang, og er lette å rengjøre. Mat som står i gryte eller panne kan lukkes med et av lokkene i settet, en frisk salat eller et knippe med solmodne tomater er greit å ha i en glassbolle. Så er det bare å pumpe vakuum, og de holder seg friske og fine mange, mange ganger lengre enn ellers. En del kan tas ut, og nytt vakuum pumpes igjen,  smart.

Hermetikk er en historie for seg selv. God hermetikk kan greit holde seg i årevis uåpnet – men straks boksen er åpnet må innholdet brukes. Det er så visst ofte ingen suksesshistorie å sette restene i kjøleskapet, men settes hele boksen under vakuum med universallokkene fra Status da blir ofte historien en annen. Slik kan hermetikken holde seg betydelig lengre. Det hindrer matsvinn og er dermed også  lønnsomt.

Vakuumlokk                    Vakuumlokk

Status 6 delers sett med vakuum lokk er absolutt ikke noe nips for å henge på kjøkkenveggen eller fylle en skuff. Du har bruk for dette settet hver eneste dag.

 

Du finner våre vakuumlokk med pumpe her